Vanaf vandaag, 15 juni 2017, hebben ondernemers met internationale ambities een extra mogelijkheid om hulp te krijgen bij internationalisering. Het exportstimuleringsprogramma ‘GO4Export’ is van start gegaan. Tijdens de opening van Techconn in Hengelo ontving Fons de Zeeuw, manager International bij Oost NV, opdracht tot uitvoering van het programma uit handen van Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel.

‘Het programma GO4Export biedt gerichte ondersteuning aan ondernemers die willen exporteren naar een voor hen nieuwe buitenlandse markt of hun bestaande internationale afzet willen intensiveren. Dit versterkt de internationale concurrentiepositie van Overijssel en stimuleert werkgelegenheid, zowel kwantitatief als kwalitatief’, aldus Van Hijum.

De aanpak bestaat uit twee actielijnen. De eerste is informeren en verbinden, de tweede faciliteren. Het programma sluit met haar activiteiten aan bij de bestaande infrastructuur voor ondersteuning van het mkb (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO en KvK).

De volgende regionale partijen commiteren zich aan het programma: Oost NV, VNO-NCW Midden (in afstemming met MKB Midden, Metaalunie, FME), Saxion Hogeschool (in samenwerking met Windesheim en Universiteit Twente), MKB Deventer, Verenigde Maakindustrie, Word Trade Center Twente, Novel-T en Trade Office (internationaliseringsgedeelte van Kennispoort Regio Zwolle).

Voor meer informatie over dit programma of internationalisering kun je terecht bij Edwin ter Burg, Trade Office.

Meer informatie over GO4export 

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.