De varkenshouderij van morgen! Dat is het thema van de zesde editie van de wedstrijd ‘Het Beste Idee van Varkensland’. Heb jij een idee om de varkenshouderij te verbeteren en meer toekomstproof te maken? Neem deel aan Het Beste Idee van Varkensland en stuur jouw idee in. Varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs en leveranciers kunnen een idee indienen tot maandag 1 november 2021.

Idee indienen

Meer informatie over de wedstrijd

Het Beste Idee van Varkensland wil voor innovatie en verduurzaming (blijven) zorgen voor een betere toekomst van de Nederlandse varkenshouderij. De organisatie zoekt naar mooie, soms nog kleine, ideeën die kleur geven aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Elk toekomstgericht idee, plan of concept dat de varkenshouderij helpt innoveren is welkom.

Varkensland innovatie programma

De commissie kiest vijf inzendingen uit. De finalisten mogen deelnemen aan het Varkensland innovatie programma waarin ze verschillende masterclasses volgen. Het team deskundigen dat de deelnemers helpt gaat vertrouwelijk om met je idee, je blijft de eigenaar van jouw idee.

Finale op donderdag 9 december 2021

Tijdens de finale op donderdag 9 december 2021 in Den Bosch mogen de finalisten hun ideeën pitchen voor de jury. De winnaar krijgt een voucher om het idee verder uit te werken tot een echt succes. Petra van den Hengel, innovatieadviseur Agri & Food van Kennispoort Regio Zwolle, is lid van het team dat de finalisten gaat helpen. Daarnaast gaat ze de uiteindelijke winnaar begeleiden.

Over Het Beste Idee van Varkensland

Het Beste Idee van Varkensland is een jaarlijks evenement voor varkenshouders. Het evenement draait om innovatie en samenwerking. Als hoogtepunt van het evenement vindt er een jaarlijkse wedstrijd plaats waar mensen uit de praktijk innovatieve ideeën pitchen om de varkenshouderij te verbeteren. De winnaar krijgt hulp bij de uitwerking van het idee.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.