Forest Living ontvangt van de Regio Zwolle Incubator een mooie financiële injectie. Nu kan het bedrijf een volgende stap zetten. Forest Living is opgericht door twee studenten van Windesheim: Boy Rolloos en Johan Fluit. Samen zetten ze een concept neer voor het energieneutraal bouwen van woningen. Daarnaast startten ze ook nog een innovatief investeringsplatform. Een succesvol duo met grote plannen voor de toekomst die dankzij de bijdrage van het RZI een stukje dichterbij komen.

Het doel van Forest Living is helder: haalbare, betaalbare en schaalbare woningen bouwen. En dat zo duurzaam mogelijk. “We bedachten samen met een hele groep andere studenten van Windesheim een kunststof bouwelement”, vertelt Boy Rolloos. Dat element is zowel constructief als isolerend en het is niet meer nodig om te bouwen met beton en steen. De woning hoeft bovendien nooit meer verwarmd te worden, vanwege de hoge isolatiewaarde en de slimme systemen. Met één element samenstelling wordt de bouw van elk type woning mogelijk.”

Van prototype naar pilots en vermarkten van concept

Voordat het zo ver was, gingen de twee studenten aan de slag met berekeningen en bouwden ze een prototype. Toen in de praktijk bleek dat alles klopte, besloten ze dat het tijd werd om een bedrijf op te richten. Ze vestigden zich bij Green PAC iLab. Een startup hub voor starters met een affiniteit in de kunststof industriebranche. Daar werkten ze verder aan hun concept. Om zich verder te ontwikkelen, zochten ze contact met Kennispoort Regio Zwolle. Via hen werden ze gewezen op de mogelijkheid voor het doen van een investeringsaanvraag bij het RZI. Samen met innovatieadviseur Lyanne Flikkenschild bereidden ze deze voor. ,,Het is geweldig dat de aanvraag is goedgekeurd”, zegt Boy. ,,Nu kunnen we het concept verder ontwikkelen en zorgen dat het daadwerkelijk op de markt komt. We hebben nu bij tien partijen voorbereidingen voor pilot trajecten lopen. Die kunnen nu volgend jaar van start.”

Groene ambities voor 2024

De mannen hebben grote, groene ambities voor de toekomst. Forest Living stelt zichzelf als doel om vanaf 2024 compleet met hernieuwbare grondstoffen te werken. En dat vanuit het circulaire principe met bijvoorbeeld planten. ,,In een ‘groene’ fabriek worden de elementen dan energieneutraal gefabriceerd en naar de bouwplaats getransporteerd”, licht Rolloos toe. ,,Daar wordt de woning vervolgens opgebouwd. In principe bouw je voor een permanente duur. Maar dat is relatief. Voldoet de woning vervolgens niet meer? Dan gaan de elementen weer uit elkaar. Die worden dan gerefurbished en opnieuw gebruikt voor een nieuwe woning. De perfecte manier van recycling. We zijn voornemens met de bijdrage van het RZI dit verder te kunnen ontwikkelen.”

Benieuwd naar het verhaal achter Forest Living? Lees hier het artikel Groep studenten groeit in korte tijd naar professionele organisatie’.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.