MoveDigi, de Digitale Werkplaats Regio Zwolle, gaat van start. 750 studenten van Hogeschool Windesheim, Deltion College en Landstede MBO helpen de komende 3 jaar 250 mkb-bedrijven in de regio Zwolle met digitalisering. Het gaat daarbij om vraagstukken over e-commerce, data analyse en het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Beter en sneller digitaliseren

MoveDigi richt zich op mkb-bedrijven in de regio Zwolle die minimaal 5 jaar bestaan, 2 tot 50 werknemers hebben en actief zijn in de sectoren retail, logistiek of maakindustrie. De werkplaats helpt deze mkb-ers beter en sneller te digitaliseren én wil de aansluiting tussen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken. Studenten met verschillende studierichtingen zoals ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce worden ingezet. Ze worden begeleid door docenten.

De werkplaats richt zich op de volgende productieverhogende technologieën:

  • Online sales en online marketing: zoals het uitwerken en verbeteren van een online (marketing)strategie, verhoging van klanttevredenheid, conversieoptimalisatie, personalisatie;
  • Data science: zoals kunstmatige intelligentie, data analyse, cybersecurity, software engineering, IoT & Embedded, User Interface en Experience Design;
  • Automatisering van bedrijfsprocessen: zoals HRM (bijvoorbeeld eHRM), finance (bijvoorbeeld XBRL en e-facturatie), Management (MI en KPI-dashboards) en kantoorautomatisering (zoals SaaS).

Samenwerkingsverband

MoveDigi is een samenwerking tussen Hogeschool Windesheim, Deltion College, Landstede MBO, Topcentrum E-commerce, Oost NL, Rabobank en Kennispoort Regio Zwolle. Hogeschool Windesheim heeft bij de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) een plan ingediend om in de regio Zwolle een digitale werkplaats te starten. RVO heeft het plan goedgekeurd. Provincie Overijssel en de 22 gemeentes van de regio Zwolle betalen mee aan de uitvoering van de digitale werkplaats.

Meer informatie

Meer informatie over de werkplaats is te vinden op de website Movedigi.nl. Of neem contact op met Ynte van der Meer, 06-17 10 59 43 of ynte@kennispoortregiozwolle.nl.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.