Deloitte en Kennispoort Regio Zwolle gaan een samenwerking aan om het ondernemerschap in de regio te versterken, met de focus op familiebedrijven. De partijen ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

(Familie)bedrijven verder helpen

Deloitte is als businesspartner betrokken bij Kennispoort. Netty Wakker, directeur van Kennispoort, vertelt wat dit inhoudt: ”Businesspartners zijn belangrijk voor Kennispoort. Zij hebben kennis en kunde waar ondernemers gebruik van kunnen maken voor vraagstukken en/of plannen die ze hebben. Deloitte is een wereldwijd concern op het gebied van accountancy en financiële dienstverlening. Dit kan waardevol zijn voor bedrijven die internationaal actief zijn. Denk aan de beschikbare kennis over belasting en fiscale wet- en regelgeving in specifieke landen. Daarnaast is Deloitte een ambassadeur voor Kennispoort in de regio.”

Deloitte en Kennispoort zijn geen onbekenden van elkaar. Emanuel Veldhuis, senior manager bij Deloitte: ”We werkten op verschillende thema’s al samen. Dit willen we graag versterken met name rond het programma Family Next waar Kennispoort partner van is.” Deloitte heeft naast accountants en fiscalisten ook adviseurs in dienst. Zij zijn gespecialiseerd in thema’s waar veel familiebedrijven mee te maken (gaan) hebben, zoals bedrijfsopvolging. ”Wij weten veel van deze thema’s, maar ook de speerpunten digitalisering en duurzaamheid; de speerpunten van het Family Next programma sluiten hier goed bij aan. Wij zijn ervan overtuigd dat we elkaar mooi aanvullen en van toegevoegde waarde zijn voor familiebedrijven in de regio.”

Ondernemerschap versterken

Netty: ”Deloitte ondersteunt Kennispoort, omdat wij het ondernemerschap, innovatie en groeivermogen van ondernemers in de regio stimuleren. Dit is belangrijk om daarmee ook bij te dragen aan de ambitie van Regio Zwolle: de 4e economische regio van Nederland worden!”

”Het credo van ons is ‘Samen naar duurzame groei’ en dat is precies wat wij voor ondernemers in Regio Zwolle willen betekenen. Middels coaching, ondersteuning en onze vakkennis willen we met bedrijven vraagstukken in kaart brengen, uitwerken en ondernemers en families in het mkb duurzaam versterken”, vult Emanuel aan.

Plannen voor de toekomst

Hoe gaat die samenwerking eruitzien voor ondernemers? ”Wij spraken over een aantal mogelijkheden hoe wij ondernemers in Regio Zwolle kunnen helpen. Een mooi voorbeeld is Family Next, maar ook de Fast50. Dit zijn de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. We willen samen kijken welke bedrijven uit de regio hiervoor in aanmerking komen. Verder bespreken wij binnenkort de planning voor activiteiten in 2023”, vertelt Netty.

Emanuel benoemt nog een mooi voorbeeld: ”Wij gaan een aantal workshops verzorgen met thema’s waarvan wij verwachten dat familiebedrijven deze op hun strategische agenda hebben of gaan krijgen. Wij willen ze helpen om hun ambities waar te maken.”

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.