Kennispoort InnovationTrack

Het aantrekken van financiering is voor veel ondernemers een struikelblok op weg naar het in de markt zetten van een innovatie. Het is daarom goed om voorbereid te zijn op het moment dat je op zoek gaat naar financiering. Maar hoe kom je nu beslagen ten ijs bij financiers?

 • Schrijf een goed businessplan.

  Het schrijven van een goed businessplan is belangrijk om bij een financier een goede indruk achter te laten. Die eerste indruk maak je maar één keer en daarom moet je businessplan een compleet en kloppend beeld geven. Daarbij is het van belang dat je zo goed mogelijk weet wat de verwachtingen zijn van de financier zodat je hiermee rekening kunt houden in je businessplan.

 • Denk aan je financiële onderbouwing.

  Een goed businessplan bevat een sterke financiële onderbouwing. Wanneer je zelf weet waar de sterke en zwakke punten zitten, kun je er gerichter mee aan de slag. Belangrijk om naar te kijken zijn onder andere de cash flow prognose, liquiditeitsprognose, winst- en verliesrekening en de balans.

 • Presenteer je financieringsaanvraag

  Als een financier naar aanleiding van je businessplan interesse heeft, zal hij je vaak vragen deze te komen presenteren. Een goed plan kan ten onder gaan aan een slechte presentatie. Een pitch is een methode om kort en bondig je businessplan te presenteren. Hierin breng je de hoofdlijnen van je plan naar voren en zal je onder andere ingaan op de oplossing die je hebt, met welk team je dit tot een succes gaat brengen en wat je met de gevraagde financiering gaat doen.

 • Pitchen voor financiers

  Een presentatie is niets zonder de juiste toehoorders. In dit geval zijn dat de juiste financiers. Deze zijn er in verschillende vormen: via crowdfunding, een lening, een participatie of een subsidie.

 

Ben je op zoek naar hulp bij deze vier stappen? Neem dan deel aan de Kennispoort InnovationTrack. Waar we in vier bijeenkomsten de kans op financiering voor je onderneming vergroten.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

 • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.