100 miljoen euro overbruggingskredieten voor start-ups en scale-ups

08-04-2020

Update 25 april 2020: Criteria Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers bekend; aanvragen mogelijk vanaf woensdag 29 april 2020

Het kabinet heeft besloten een aanvullend pakket van economische maatregelen beschikbaar te stellen voor (middel) grote bedrijven of de (extern) eigen vermogen gefinancierde bedrijven die niet bij een bank terecht kunnen. Hieronder vallen innovatieve bedrijven en start-ups en scale-ups die aan de basis staan van de economische ontwikkeling van Nederland.

Meld je bij ons

Vanuit Kennispoort proberen we de ondernemers in kaart te brengen die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Ben je een start-up, scale-up of innovatief bedrijf in de regio Zwolle meld je dan bij Lyanne Flikkenschild, 06-24 93 43 90 of lyanne@kennispoortregiozwolle.nl. Dan houden we je op de hoogte van de criteria en aanvraagprocedure. Uiteindelijk helpen we je ook bij de voorbereiding voor de aanvraag.

Openstelling en verstrekking

Het Rijk stelt in eerste instantie 100 miljoen euro ter beschikking in de vorm van overbruggingskredieten. De komende periode zal er meer duidelijk worden gemaakt over de criteria en de aanvraagprocedure. Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) zullen op verzoek van het kabinet deze kredieten verstrekken. De verwachting is dat dit eind april 2020 wordt opengesteld.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug