Leergang International Trade

Waarmee moet je rekening houden als je importeert en exporteert? Dan moet je thuis zijn in het vak van de internationale handel. In de boeiende leergang International Trade ontwikkel je de belangrijkste kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in een internationale markt.

 

Voor wie?

De leergang is ontwikkeld voor ondernemers en business professionals die zich bezighouden met import en export binnen een internationaal opererend bedrijf. Voor accountmanagers, logistiek managers en bedrijfskundigen die kennis zoeken over de aspecten van het import- en exportproces is de leergang ook interessant. De leergang wordt gegeven door praktijkexperts van:

 • Windesheim
 • Euler Hermes
 • Deltion
 • Dommerholt
 • Rabobank
 • Baker Tilly

Zij putten uit eigen ervaring en voorbeelden. Je kunt het geleerde direct in de eigen werkomgeving toepassen. Tijdens de leergang werk je aan een bedrijfsonderzoek of adviesopdracht.

 

Programma onderdelen

Het programma bestaat uit 6 modules met totaal 16 bijeenkomsten en een buitenlandse excursie. Deze praktische lessen worden gegeven bij bedrijven of op locatie van de praktijkexperts. Gedurende de leergang werk je aan een concreet bedrijfsvraagstuk onder persoonlijke begeleiding. Tijdens iedere module zijn er gastsprekers met praktijkvoorbeelden.

 

Inhoud modules

 • Windesheim: Internationale bedrijfsstrategie en cultuur
 • Deltion: Internationaal marktonderzoek en marketing
 • Baker Tilly: Internationale organisatie en financiële planning
 • Rabobank: Handelsrisico’s, financiering en documentatie
 • Euler Hermes: Debiteurenbeleid en kredietverzekeringen
 • Dommerholt: Internationaal recht en contracteren

 

Kosten

De kosten voor deze 16-delige cursus, inclusief certificaat, avondeten en buitenlandse excursie zijn € 2.595,- per persoon (over dit bedrag is geen btw van toepassing). Deze prijs is mogelijk gemaakt door de samenwerkende partijen.

 

Subsidie

Voor deze leergang is het mogelijk subsidie aan te vragen. Bekijk de subsidiemogelijkheden op de website van Deltion.

 

Praktische informatie

Locatie en tijden

De Leergang International Trade start in het najaar van 2020. Iedere module bestaat uit 2-4 dagdelen van 4 uur (incl. een uur eetpauze). De tijden zijn van 16.00 – 20.00 uur op diverse locaties in Regio Zwolle. De doorlooptijd van het programma is 9 maanden.

 

Maximaal aantal deelnemers

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

 

Minimale vereisten voor deelname

Hbo werk- en denkniveau of mbo-opleiding met relevante werkervaring is noodzakelijk voor deelname.

 

Certificaat

Je ontvangt een opleidingscertificaat indien de leergang met goed gevolg wordt afgerond. Dit certificaat kan vrijstellingen bieden bij relevante vervolgopleidingen aan hogescholen of universiteiten.

 

Aanmelden en meer informatie

Mocht je meer informatie willen of heb je vragen, kun je terecht bij Christine Schakenbos via christine@kennispoortregiozwolle.nl.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug