Benthem Gratama advocaten is sinds het voorjaar partner van Kennispoort Regio Zwolle. Iedere tweede dinsdag van de maand beantwoorden Marjet Bartelds-Dikkeschei of Adriaan van Rinsum gratis juridische vragen van ondernemers, tijdens het inloopspreekuur bij Kennispoort. Benthem Gratama biedt deze service om de ondernemers tijdig bij te staan bij allerlei vraagstukken. Daarnaast wil zij op deze manier op een eenvoudige en laagdrempelige manier toegankelijk zijn voor alle ondernemers in deze regio.

Kosteloos advies
Marjet en Adriaan kunnen op heel veel gebieden adviseren. Marjet: “Tijdens zo’n gesprek willen we graag meedenken en geven we mondeling advies. De ondernemer kan op basis daarvan zelf bijvoorbeeld documenten aanpassen of een besluit nemen. Als daarna onze hulp nog nodig is, bijvoorbeeld voor een uitgebreid schriftelijk advies of het aanpassen of opstellen van stukken, dan maken we financiële afspraken in de vorm van een uurtarief of vast tarief”.

Onderwerpen
Bartelds en Van Rinsum verwachten uiteenlopende vragen op het gebied van overeenkomsten, algemene voorwaarden, de AVG, privacywetgeving, auteursrecht en Intellectueel eigendomsrecht. Ook kun je bij ze terecht voor vragen rond de oprichting van een onderneming, soorten vennootschappen, aansprakelijkheid en andere soorten wetgeving. Het is daarnaast mogelijk om samen met één van hen te klankborden over een uitdaging. Marjet glimlacht: “Wat Adriaan en ik doen is heel breed, je kunt dus met veel verschillende vragen bij ons terecht”.

Expertise
Marjet is civiel rechterlijk opgeleid met een achtergrond in de Agri en Food sector en Adriaan heeft expertise in de ondernemingsrecht. Marjet: “Het voordeel van ons kantoor is dat we weten wat er in deze regio en de verschillende branches speelt. Daardoor kunnen we onze klanten beter ondersteunen. Dus afhankelijk van de vraag kom je ofwel bij mij of bij Adriaan terecht”.

Hoe werkt het
Ondernemers met een vraagstuk kunnen contact opnemen met een adviseur van Kennispoort Regio Zwolle. De adviseur verwijst vervolgens door naar het inloopspreekuur of koppelt de ondernemer aan Marjet of Adriaan wanneer er snel geschakeld moet worden. Marjet: “Het fijnste is als wij van te voren weten waar het over gaat. Bij het controleren van een overeenkomst bijvoorbeeld, ontvangen we deze en onderliggen stukken graag vooraf, zodat we ons kunnen voorbereiden”. Tijdens het gesprek geven Marjet en Adriaan dan advies.

Benthem Gratama en Kennispoort
Benthem Gratama advocaten is een advocatenkantoor dat zich richt op de sectoren Bouw & Vastgoed, Agrarisch & Grondzaken en Onderneming & Organisatie. Ook (semi-)overheden met juridische vraagstukken kunnen ben hen terecht. Benthem Gratama kiest voor een partnership met Kennispoort Regio Zwolle, omdat zij graag haar kennis wil delen (ook bij onderwijsinstellingen) en wil bijdragen aan het versterken van de regio.

Advies?
Heb jij een juridisch vraagstuk of een uitdaging waar je graag over wil sparren met één van de advocaten van Benthem Gratama? Neem dan contact met ons op via mail info@kennispoortregiozwolle.nl of tel. 038 – 202 2020.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.