Afleveringen

Luister naar de Kennispoort Koffiebreak op jouw favoriete podcastplatform.

 

Aflevering 9 –  Innovatie met Roel Poolman, Bart Reinders en Martijn Drost 

Innovatie is de ontwikkeling en succesvolle invoering van nieuwe of verbeterde goederen en diensten. Een belangrijk onderwerp voor veel ondernemers. Maar hoe begin je met innoveren en wat heb je hiervoor nodig? Netty en Christine gaan in gesprek met Roel Poolman van Kooiker Groep, winnaar van de innovatieprijs 2022, Bart Reinders van Oxycom en Martijn Drost, adviseur vernieuwend ondernemen. Samen bespreken ze het belang van innoveren voor een organisatie en hoe we als regio kunnen zorgen voor meer innovatiekracht.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Aflevering 8 – Verandering en vooruitgang met Eddy van Hijum

In deze speciale aflevering van de Kennispoort Koffiebreak gaat Netty in gesprek met Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Ze kijken vooruit en bespreken belangrijke thema’s en veranderingen waar ondernemers mee te maken krijgen. Denk aan digitalisering, duurzaamheid en energie. Hoe kunnen we ondernemers hierbij helpen? Ook blikken ze terug op de tijd die Eddy van Hijum als gedeputeerde doorbracht in onze regio.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Aflevering 7 – Agri en bouw met Jelle Weever en Erik Back

Er speelt veel in de agrisector én in de bouwsector. Maar wat zijn de mogelijkheden in de agrisector en wat kan dit betekenen voor de bouw? Welke kansen ontstaan er als je samenwerkt? Netty en Christine gaan in gesprek met Jelle Weever, DGA van Weever Bouw en Erik Back, eigenaar van Future Farm. Hoe kijken deze ondernemers naar de toekomst? En hoe komen bouw en agri bij elkaar? Je hoort het in aflevering zeven van de Kennispoort Koffiebreak.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Aflevering 6 Good Practice met Erik Jutstra en Klaas Feenstra

Ondernemers kunnen veel van elkaar leren. Maar hiervoor is het delen van kennis onmisbaar. Wanneer ben je als ondernemer een koploper met unieke kennis en ervaringen? En hoe pak je kennisdeling aan in onze toch ietwat bescheiden regio? Een team van ondernemers met verschillende expertises (koplopers) gaat hun kennis en ervaringen delen in het programma Good Practice. Netty en Christine gaan in gesprek met Erik Jutstra, mede-eigenaar van Moderna Textielservice en koploper, en Klaas Feenstra, projectleider van Good Practice 

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Aflevering 5 – Onderwijs en ondernemers met Jan-Ernst van Driel en Laurens de Lange

Onderwijs en ondernemers kunnen niet zonder elkaar. Studenten moeten klaargestoomd worden voor de praktijk. Bedrijven zoeken naar nieuw talent en manieren om hun huidige medewerkers te helpen ontwikkelen. Een goede samenwerking is onmisbaar. Hoe is de verbinding tussen onderwijs en overheid in Regio Zwolle? Netty en Christine duiken de schoolbanken weer in en leren alle ins en outs hierover van Jan-Ernst van Driel, directeur Deltion College en Laurens de Lange, ondernemer en voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en Overijssel.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 4 – Family first met Harco Kolk en Stendert de Vries 

Regio Zwolle kenmerkt zich door de vele familiebedrijven die er zijn gevestigd. Deze bedrijven zijn belangrijk voor een groot deel van het succes van de regio. Wat is de kracht van familiebedrijven? Voor welke uitdagingen staan ze? En als het erop aankomt, is het dan family first of business first? Netty en Christine willen er alles over weten en gaan in gesprek met Harco Kolk, algemeen directeur van familiebedrijf Vadain en Stendert de Vries, MKB-adviseur betrokken bij het programma Family Next. 

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 3 – Vliegensvlug vitaal met Herman van den Belt en Mark van Lenthe

Ondernemen kan soms voelen als topsport. Het is van belang dat jouw bedrijf fit en gezond is: vitaal! Maar ook de vitaliteit van jou als ondernemer is belangrijk. Hoe blijven topsporters vitaal? Wat kunnen we van ze leren? Hoe vorm je een sterk team? Voormalig topsporter en adviseur vernieuwend ondernemen Mark van Lenthe en basketbalcoach Herman van den Belt weten alles van vitaliteit én de topsportmentaliteit. Netty en Christine gaan met ze in gesprek over vitaliteit en de verschillen en overeenkomsten tussen ondernemen en topsport.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 2 – Even over ecosystemen met Mireille Kinket

Ecosystemen: een term die veel wordt gebruikt binnen de deuren van Kennispoort Regio Zwolle. Wat bedoelen we daar precies mee? Waarom zijn die ecosystemen zo belangrijk voor Regio Zwolle? En hoe kunnen ecosystemen bijdragen aan een sterkere regio? Mireille Kinket, voormalig directeur van Polymer Science Park, kent de ecosystemen in Regio Zwolle maar al te goed. Netty en Christine gaan met haar in gesprek over het belang van ecosystemen en ze blikken samen terug op Mireilles tijd bij Polymer Science Park. Deze aflevering is opgenomen voordat Mireille directeur van IQ BLVD en lid van onze raad van toezicht is geworden.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 1 – Op de koffie bij Kennispoort

Wie zijn Netty en Christine? Wat doet Kennispoort Regio Zwolle? En wat kun je verwachten van de Kennispoort Koffiebreak podcast? Boudewijn Koops, adviseur vernieuwend ondernemen, stelt alle vragen aan Netty en Christine onder het genot van een lekkere kop koffie.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.