Afleveringen

Elke maand kun je luisteren naar de Kennispoort Koffiebreak op jouw favoriete podcastplatform.

 

Aflevering 5 – Onderwijs en ondernemers met Jan-Ernst van Driel en Laurens de Lange

Onderwijs en ondernemers kunnen niet zonder elkaar. Studenten moeten klaargestoomd worden voor de praktijk. Bedrijven zoeken naar nieuw talent en manieren om hun huidige medewerkers te helpen ontwikkelen. Een goede samenwerking is onmisbaar. Hoe is de verbinding tussen onderwijs en overheid in Regio Zwolle? Netty en Christine duiken de schoolbanken weer in en leren alle ins en outs hierover van Jan-Ernst van Driel, directeur Deltion College en Laurens de Lange, ondernemer en voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en Overijssel.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 4 – Family first met Harco Kolk en Stendert de Vries 

Regio Zwolle kenmerkt zich door de vele familiebedrijven die er zijn gevestigd. Deze bedrijven zijn belangrijk voor een groot deel van het succes van de regio. Wat is de kracht van familiebedrijven? Voor welke uitdagingen staan ze? En als het erop aankomt, is het dan family first of business first? Netty en Christine willen er alles over weten en gaan in gesprek met Harco Kolk, algemeen directeur van familiebedrijf Vadain,en Stendert de Vries, MKB-adviseur betrokken bij het programma Family Next. 

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 3 – Vliegensvlug vitaal met Herman van den Belt en Mark van Lenthe

Ondernemen kan soms voelen als topsport. Het is van belang dat jouw bedrijf fit en gezond is: vitaal! Maar ook de vitaliteit van jou als ondernemer is belangrijk. Hoe blijven topsporters vitaal? Wat kunnen we van ze leren? Hoe vorm je een sterk team? Voormalig topsporter en adviseur vernieuwend ondernemen Mark van Lenthe en basketbalcoach Herman van den Belt weten alles van vitaliteit én de topsportmentaliteit. Netty en Christine gaan met ze in gesprek over vitaliteit en de verschillen en overeenkomsten tussen ondernemen en topsport.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 2 – Even over ecosystemen met Mireille Kinket

Ecosystemen: een term die veel wordt gebruikt binnen de deuren van Kennispoort Regio Zwolle. Wat bedoelen we daar precies mee? Waarom zijn die ecosystemen zo belangrijk voor Regio Zwolle? En hoe kunnen ecosystemen bijdragen aan een sterkere regio? Mireille Kinket, voormalig directeur van Polymer Science Park, kent de ecosystemen in Regio Zwolle maar al te goed. Netty en Christine gaan met haar in gesprek over het belang van ecosystemen en ze blikken samen terug op Mireilles tijd bij Polymer Science Park. Deze aflevering is opgenomen voordat Mireille directeur van IQ BLVD en lid van onze raad van toezicht is geworden.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

 

Aflevering 1 – Op de koffie bij Kennispoort

Wie zijn Netty en Christine? Wat doet Kennispoort Regio Zwolle? En wat kun je verwachten van de Kennispoort Koffiebreak podcast? Boudewijn Koops, adviseur vernieuwend ondernemen, stelt alle vragen aan Netty en Christine onder het genot van een lekkere kop koffie.

Luister op Spotify Luister op Apple Podcasts Luister op Google Podcasts

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.