Op donderdagmiddag 6 juni 2019 was het groot feest aan de Hanzelaan: gebouw Hanz bestaat 5 jaar! In 2015 werd het kantoorgebouw La Voie officieel geopend door Eddy van Hijum (gedeputeerde provincie Overijssel). Het gebouw had daarvoor 7 jaar leeggestaan en om het kantoor nieuw leven in te blazen kreeg het een andere invulling. Onder andere City Developer-S, Provincie Overijssel en Kennispoort Regio Zwolle werkten nauw samen aan een nieuw concept voor het gebouw onder de naam Hanz. Nu vijf jaar later kan worden gezegd: Hanz bruist als nooit tevoren!

Wat was de droom?
Thijs van Dieren is mede-eigenaar van City Developer-S; het bedrijf achter Hanz dat gespecialiseerd is in gebiedsontwikkeling. City Developer-S zette vijf jaar geleden de schouders onder Hanz en ging werken vanuit een krachtige missie en visie voor het gebouw. Met focus op innovatie, vernieuwing en ontmoeting. Thijs van Dieren vertelde bij de lancering vijf jaar geleden over zijn droom: ,,Dit moet een bruisende plek worden in het hart van Zwolle. Wat we hier gaan doen is veel ondernemers samenbrengen met hele goede ideeën. Dat ze hier een hele goede plek hebben om te werken en om de goede ideeën die ze hebben om te zetten in concrete kansen voor zichzelf en voor de markt. En zorgen dat hier vooral ook ontmoeting plaatsvindt. Ontmoeting met jong talent vanuit bijvoorbeeld Windesheim. Ontmoeting met innovatiecoaches van Kennispoort. En ontmoeting met andere gasten in de kantine van Zwolle. Dus volop reuring en dynamiek in het hart van Zwolle.”

De droom werd werkelijkheid!
Netty Wakker (directeur Kennispoort Regio Zwolle) blikt terug op de realisatie van deze droom: ,,Kennispoort Regio Zwolle vestigde zich als eerste bewoner in La Voie als regionale aanjager van innovatie. Het pand moest een voedingsbodem voor innovatie en ontwikkeling worden. Onze collega’s startten destijds in een leeg kantoorpand met een paar stoelen, bureaus en een oud koffiezetapparaat. In de afgelopen jaren wisten steeds meer jonge en innovatieve ondernemers uit de Regio Zwolle hun weg te vinden naar het kantorenpand. Inmiddels is het kantoor gevuld met vernieuwende ondernemers en bruist het van de energie. Met recht kan worden gezegd dat het een kruispunt is voor innovatie, vernieuwingen en jong talent dat elkaar ontmoet.’’

Prestigieuze prijs
Op 6 juni was het groot feest om het lustrum te vieren. De medewerkers van Kennispoort waren aanwezig om de medewerkers van Hanz te feliciteren met hun 5-jarig bestaan. Niet alleen met het lustrum voor gebouw Hanz, maar ook voor de prestigieuze NEPROM-prijs die Thijs van Dieren onlangs mede in ontvangst mocht nemen voor de locatieontwikkeling van Strijp-S: de transformatie van het voormalige Philipsterrein in het hart van Brainport Eindhoven. De ontwikkeling van gebouw Hanz in de afgelopen vijf jaar is een onderstreping van deze waardering!

Meer informatie:
Strijp-S wint NEPROM-prijs
de website van BIJ HANZ

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.