Op woensdag 18 november 2020 organiseert Oost NL in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle een inspirerende webinar over de marktkansen voor Nederlandse bedrijven in sub-Sahara Afrika. Sprekers met ervaring in de Afrikaanse markt gaan hun kennis en ervaringen delen. Je krijgt een beter beeld van de zakelijke kansen in sub-Sahara Afrika. Wil je deelnemen aan de webinar ‘Zakelijke kansen voor Nederlandse agro-tech bedrijven in Afrika’? Meld je dan hier aan.

Verwachte economische groei in Afrika

De geopolitieke verhoudingen in de wereld verschuiven. Landen als China en India zijn steeds meer in opkomst terwijl de invloed van Europa verkleint, maar één van de grootste verschuivingen die de komende jaren zal plaatsvinden is de opkomst van Afrika.

Naar verwachting gaat de economie op het Afrikaanse continent gigantisch groeien in de komende jaren. De economische groei zal deels komen door de verwachte bevolkingsgroei die zorgt voor een grotere beroepsbevolking en een grotere, welvarendere middenklasse. Om deze groei in goede banen te leiden en te stimuleren zijn er veel investeringen nodig: onder andere in het verbeteren van de voedselketen en digitalisering van de landbouw. De kennis en ervaring van de Nederlandse agro-tech sector kunnen hierop aansluiten.

Programma

 • Opening door moderator – Han Smidt, International Business Consultant, Kennispoort Regio Zwolle
 • Marktkansen voor Nederlandse bedrijven in Kenia en Zuid-Afrika – Byron Moorgas, CEO, Always Innovative Solutions (via videoverbinding – Engels)
 • Waar ontmoeten de Afrikaanse behoefte en Nederlandse kennis elkaar? – Spreker van Nederlandse Ambassade in Kenia of Zuid-Afrika TBC
 • Praktijkervaringen van een Nederlandse ondernemer – Spreker TBC
 • Q&A
  • Aanmelden

   De webinar is op woensdag 18 november 2020 van 11.00 tot en met 12.00 uur. Deelname aan de webinar is kosteloos. Tijdens het webinar wordt grotendeels Nederlands gesproken. Wil je deelnemen aan de webinar ‘Zakelijke kansen voor Nederlandse agro-tech bedrijven in Afrika’? Meld je dan hier aan voor de webinar. Na aanmelding ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de webinar.

   Aanmelden

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug