Realiseer je je hoe snel het jaar 2030 dichterbij komt? Het jaar waarin bedrijven minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen mogen gebruiken. Als ondernemer kun je je maar beter zo snel mogelijk voorbereiden op de toekomst en nu écht die belangrijke (vervolg)stap naar circulair ondernemen maken. Het mooie voor mkb’ers in Regio Zwolle is: je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn verschillende organisaties, projecten en initiatieven die je kunnen ondersteunen. Eén daarvan is Rond Ondernemen.

Rond Ondernemen is het praktisch opgezette programma, dat je stapsgewijs op weg helpt naar het ontwikkelen van je circulaire visie, kennis, vaardigheden en bij het oplossen van je eigen circulaire vraagstukken.

Wil je meer weten over circulair ondernemen in Regio Zwolle en over Rond Ondernemen?

Kom kennismaken op woensdag 5 oktober tijdens de warming-up sessie op Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle. Schrijf je nu in, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Schrijf je in

Programma

15.00 uur: (facultatief) rondleiding door gastbedrijf
15.45 uur: inloop
16.00 uur: opening en welkom
16.05 uur: introductie circulair ondernemen, illustratie van aanpak en resultaat gastbedrijf
16.20 uur: toelichting ondersteuningsaanbod circulair ondernemen Regio Zwolle
16.30 uur: uiteen in kleinere groepen

 

Gesprek aan de hand van drie vragen:
1. Waar sta je op het gebied van circulair ondernemen?
2. Wat is de volgende stap die je wilt zetten?
3. Wat heb je daarvoor nodig

 

17.30 uur: plenaire terugblik, uitwisseling
17.50 uur; afsluiting / dankwoord
18.00 uur: borrel,

 

Kosten

Door de inzet van negen partners en een bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle kun je voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan het Rond Ondernemen-programma. De warming-up kunnen we zelfs kosteloos aanbieden, dankzij medewerking van de Ondernemersvereniging Hessenpoort en het gastbedrijf. Schrijf je in.

 

Leren én doen

Bij Rond Ondernemen kun je kiezen uit twee bouwstenen: de circulaire leerlijn en het incompany-traject. Voor welke bouwsteen je ook kiest, je ontmoet altijd andere ondernemers uit de regio, waarmee je kunt sparren over de stappen die je overweegt of uitdagingen die je hebt.

 

Circulaire leerlijn

In de circulaire leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel. Om ook de interne organisatie, afnemers en keten mee te krijgen leert de deelnemer haar/zijn circulaire verhaal goed te pitchen. De leerlijn is een combinatie van vier fysieke bijeenkomsten en vier online modules (MOOC, Saxion) en start met studenten van Cibap, die individuele deelnemers helpen met creatieve inspiratie om tot een idee te komen. De mkb-ondernemer werkt het beste idee verder uit in de leerlijn. Meer informatie.

 

Incompany-traject

Het incompany-traject is voor dga’ers die de route naar een circulaire bedrijfsvoering willen versnellen. Dit traject bestaat uit vier logische stappen: na een intake en een strategische sessie volgt een analyse en worden kansrijke vervolgstappen bepaald. Vervolgens maken we afspraken over maatwerkbegeleiding bij projectrealisatie, ketensamenwerking, financiering en andere onderwerpen. Iedere deelnemer volgt zijn/haar eigen traject. Interactie met andere ondernemers is gewaarborgd door deelname aan circulaire tafels en kwartaalbijeenkomsten. De ondernemer wisselt daar ervaringen uit, stelt specifieke vragen of helpt andere ondernemers met inspiratie of advies. Meer informatie.

In samenwerking met

Rond Ondernemen logo

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.