Het bewerken van de Duitse markt: met een handelsagent? Een vertegenwoordiger? Of een eigen Duitse vestiging?

De gedachte alleen al prikkelt: waarom niet de Duitse markt veroveren? Een markt met 82 miljoen potentiële klanten en een goed draaiende Duitse economie (ook tijdens de coronacrisis). Dit biedt perspectief voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar marktuitbreiding of marktoptimalisering. Maar hoe ontsluit en bewerk je de Duitse markt succesvol? Met een handelsagent, een vertegenwoordiger of een eigen Duitse vestiging? Juist nu is het een uitstekende tijd om dit onder de loep te nemen. Daarom was er op woensdag 23 september 2020 een webinar over zakendoen met Duitsland.

In dit webinar werden de verschillende vormen van afzetkanalen besproken zoals: handelsagenten, vertegenwoordiger of het oprichten van een eigen vestiging met de daarbij behorende juridische en fiscale aspecten. Ook het bewerken van de Duitse markt kwam aan bod.

Advocaten van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater en GO4EXPORT vertelden hoe jij zaken kan doen met Duitsland.

  • Alexander Crämer, Rechtsanwalt
  • Cathrin van den Hurk, Rechtsanwältin & Fachanwältin für Versicherungsrecht
  • Hans Brouwers, HTSM-liaison Duitsland, GO4EXPORT

Samenwerkingspartners

Rabobank, Exportclub Noord, Koninklijke MetaalUnie, GO4EXPORT, Ik ben Drents Ondernemer, Kennispoort Regio Zwolle en STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater sloegen de handen inéén om jou als ondernemer te informeren en inspireren over zakendoen met Duitsland.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.