Hoe bereid jij je in zeven jaar voor op de circulaire kunststoffen? Als ondernemer is dat een belangrijke vraag, want de Europese Unie heeft besloten dat in 2030 alle kunststofproducten voor minstens 35% uit recyclaat moeten bestaan. Nu denk je misschien dat dat niet meteen van belang is voor jou, maar de kunststofindustrie speelt een belangrijke rol in alle sectoren. Denk aan kozijnen of vloeren in de bouw, stopcontacten en kabels in de elektrotechniek, verpakkingen in de voedselindustrie of als bumper of interieur in de auto-industrie. Daarom helpt De Duurzame Kunststoffabriek je met behulp van twee gratis workshops en een rondleiding. Per workshop zijn er ongeveer 15 plaatsen. Dus wees er snel bij, want vol is vol.

Rondleiding

Maandag 6 februari 2023 16.00 – 16.30 uur
Vrijdag 10 februari 2023 15.00 – 15.30 uur

Workshops

Vrijdag 10 februari 2023 10.00 – 11.00 uur
Vrijdag 10 februari 2023 11.00 – 12.00 uur

Inhoud workshops

Op vrijdag 10 februari 2023 vinden de twee workshops plaats in De Duurzame Kunststoffabriek. Na afloop van de workshops vindt een rondleiding door het circulaire gebouw plaats.

Workshop: Hoe waarborg ik de kwaliteit van mijn product?

Leer in deze workshop wat er nodig is om de kwaliteit van het product te waarborgen bij gebruik van gerecycled materiaal. Wat zijn de kritische parameters om materiaal degradatie tegen te gaan? Met voorbeelden van Grolsch, Vanderlande en RPP.

Workshop: Hoe maken we kunststof circulair?

Kunststof wordt vaak van fossiele brandstoffen gemaakt en vergaat doorgaans niet in de natuur. Hierdoor is het extra belangrijk om de kringloop van kunststof te sluiten. Ondanks de kansen voor circulaire kunststoffen, zijn er nog drie factoren die de ontwikkeling hiernaartoe moeilijk maken: bewustzijn, technologie en samenwerking. Hoe nemen we deze belemmeringen weg? Wat betekent dat voor jou en jouw onderneming? Daar proberen we in de workshop een antwoord op te geven.

Aanmelden

Heb je vragen over de workshops of over de rondleiding? Of wil je je aanmelden? Neem contact op met Amber Schut via a.schut@rppkunststoffen.nl.

Over De Duurzame Kunststoffabriek

De Duurzame Kunststoffabriek is een circulair bedrijfspand, gebouwd door RPP Kunststofoplossingen. Veel onderdelen hebben een twee of derde leven gekregen in de fabriek, dit is ook terug te zien aan bijvoorbeeld de houtenconstructie. Niet alleen is het pand volledig circulair gebouwd, ook is het volledig energieneutraal dankzij een innovatief systeem. Dit met behulp van de warmte van de machines in de hal en koeling van de vijvers voor fabriek. Naast de duurzame fabriek zet RPP Kunststofoplossingen zich in voor het verbeteren van het kunststof imago. Dit doen zij door het gebruiken van gerecycled plastic en het ondernemen van duurzame projecten.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.