Niet alleen is de agri- en foodsector een belangrijke sector in Regio Zwolle, het is ook een van de negen topsectoren waar Nederland wereldwijd in uitblinkt. En zoals in elke sector, staan ook deze ondernemers voor grote uitdagingen. Van het opschalen van de voedselproductie tot voedselverspilling in de keten en de eiwittransitie. Genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan! Tijdens het evenement ‘Plantaardige eiwitten: het eerlijke verhaal’ op donderdag 28 september 2023 focussen we op de eiwittransitie. Laat je inspireren en leer van praktijkvoorbeelden uit de keten over het produceren of verwerken van plantaardige eiwitten, de noodzaak van de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten en breid jouw netwerk uit.

 

Aanmelden

 

Wat kun je verwachten?

Gedurende het evenement vertellen verschillende ondernemers hoe zij omgaan met de transitie naar plantaardige eiwitten. Ook kom je meer te weten over wat er lokaal en regionaal al gedaan wordt binnen de transitie. Na deze inspirerende verhalen ga je met andere ondernemers in gesprek. Welke kansen liggen er voor jouw onderneming? Wat heb je nodig en wat kun je brengen, maar ook ophalen? Ook krijgen we een kijkje in de keuken bij The Green East: het innovatiecentrum voor de agri- en foodsector.

Programma

13.30 | inloop
14.00 | welkom door dagvoorzitter Lotte Sluiter
14.15 | introductie eiwittransitie door Jeroen Willemsen; wat zijn trends en ontwikkelingen?
14.40 | keten in beeld: de Eiwitboeren van Nederland: wat zijn de lessons learned vanuit de praktijk?
14.55 | keten in beeld: Royal Cosun: wat zijn de lessons learned?
15.10 | Hans Zijlstra van Farm Dairy. Farm Dairy is de grootste private label producent van dagverse zuivel voor de Nederlandse retail; wat vragen zij om de eiwittransitie naar plantaardig te kunnen maken?
15.25 | de drie ondernemers gaan in gesprek
15.30 | rondleiding The Green East en aansluitend netwerkborrel

Locatie

Het evenement vindt plaats bij The Green East in Raalte. Met hun innovatiecentrum willen ze de wereld van morgen vandaag een stukje duurzamer maken. Ze zijn er voor diegene die actief zijn in de agri- en foodsector, maar nog een basis zoeken om vanuit te innoveren. The Green East vervult een faciliterende rol voor deze startups. Niet door enkel ruimte te bieden, maar dienstverlening en service. Denk hierbij aan ontvangst/vergaderfaciliteiten, showrooms, testinstallaties en laboratoria.

Meer informatie en aanmelden

Het evenement ‘Plantaardige eiwitten; het eerlijke verhaal’ is op donderdag 28 september 2023 bij The Green East in Raalte. Het adres is: Drosteweg 8, 8101 NB Raalte. Het evenement begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Meld je hier aan voor ‘Plantaardige eiwitten: het eerlijke verhaal. Deelname aan het evenement is kosteloos.

Samenwerking

Dit evenement is een samenwerking tussen: Kennispoort Regio Zwolle, Regio Zwolle Circulair | Living Lab, Gemeente Raalte, Green Impact Raalte, Horizon Flevoland en Aeres Hogeschool Dronten

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.