Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt het lastiger om met behulp van digitalisering en nieuwe technologieën jouw processen te optimaliseren en vakmensen duurzaam in te zetten. Bij de aanschaf van machines ligt de nadruk vaak op de nieuwe technologie, waardoor je sneller en efficiënter kunt produceren. Maar ook de menselijke factor is een belangrijk onderdeel daarvan.

Cobots zorgen voor duurzame inzetbaarheid van jouw personeel

Cobots kunnen de productiviteit van medewerkers en de flexibiliteit van het productieproces vergroten. De nadruk ligt vaak op de techniek, maar de samenwerking tussen medewerker en cobot is belangrijker. Hoe zet je cobots in binnen je bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers hiermee aan de slag gaan en de voordelen inzien? De inzet van cobots zorgt bijvoorbeeld voor minder zwaar werk en maakt het werk afwisselender. Hierover gaan we in gesprek tijdens de bijeenkomst op dinsdag 21 februari 2023.

Aanmelden

Hoe pak je dit aan?

Tijdens deze bijeenkomst behandelen we de verschillende aspecten van cobots. We inspireren je om hiermee aan de slag te gaan in jouw bedrijf. Ton Bos, directeur/eigenaar van WeCobot, neemt je mee in de wereld van cobots en de winst die het je als ondernemer oplevert.

Ook vertellen een aantal ondernemers hoe ze omgaan met cobots/robots in hun productieproces. Willem Schra, directeur bij Kampstaal, vertelt hoe zij dit aanpakten. En Raymond van den Bosch, opleidingscoördinator bij Tosec, geeft een toelichting op hun eigen praktijkcase als het gaat om opleidingen. Welke knelpunten kwamen ze tegen? Welke oplossingen pasten ze toe? En welke tips en trics kunnen ze je meegeven?

Voor wie is de bijeenkomst interessant?

De bijeenkomst is bedoeld voor directeur-eigenaren en bedrijfsleiders die zich bezig houden met procesoptimalisatie en procesverbetering. Medewerkers die zich bezig houden met HR-vraagstukken binnen het bedrijf zijn ook van harte welkom.

Programma

14.30 uur | Ontvangst met koffie en thee bij Teqram
14.45 uur | Welkom namens Metaalunie en korte aftrap door Roy van Enkhuijzen (dagvoorzitter)
15.00 uur | Strategisch kijken naar de samenwerking tussen mens en techniek in jouw maakbedrijf door Ton Bos, directeur-eigenaar WeCobot en Willem Schra, operationeel directeur bij Kampstaal
16.00 uur | Rondleiding bij Teqram
17.00 uur | Hoe werkt dit in de praktijk van een bedrijf? Hoe neem je je personeel hierin mee? Presentatie door Raymond van den Bosch van opleidingscoördinator Tosec/Teqram
Wat kun je zelf morgen al doen? Wat kan OOM voor jou betekenen? Diana Agterbos praat je bij.
17.30 uur | Wrap up door Roy van Enkhuijzen
17.35 uur | Afsluiting bijeenkomst met hapje en drankje

Aanmelden

Meld je hier aan voor deze bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.