Circulair ondernemen is een bekende term die veel voorbij komt in het klimaatakkoord en bij de overheid. Maar wat houdt circulair ondernemen nou precies in en wat is de meerwaarde ervan? Hoe kun je praktisch, snel en winstgevend circulair ondernemen?

Je wordt in drie dagen op weg geholpen in een design proces en werkt een eigen circulaire propositie van ontwerp naar business case uit. Dat doe je samen met anderen bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Voor wie?

Deze Circo Track is voor DGA’s, projectleiders, ontwerpers en tekenaars van bedrijven in de woning- en utiliteitsbouw. Ook opdrachtgevers, vastgoedeigenaren en woningcorporaties kunnen meedoen.

Programma

De Circo Track ‘De Circulaire Bouwketen’ is verdeeld over 3 dagen:

 • Donderdag 5 november 2020 (hele dag)
 • Donderdag 19 november 2020 (dagdeel)
 • Donderdag 3 december 2020 (dagdeel)

Dag 1: Initiate workshop

Duik in het gedachtegoed van de circulaire economie. Bedrijven en ontwerpers onderzoeken hoe je tot circulaire en innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt.

Dag 2: Ideate workshop

Je gaat aan de slag met circulaire businessmodellen en design strategieën. De kansen uit de vorige workshop verken je verder. In interactieve werkvormen verwerk je de inzichten tot potentiële circulaire producten en diensten.

Dag 3: Implement workshop

Bereid je voor op de stap naar circulaire producten, diensten & businessmodellen. We kijken naar de technische en commerciële haalbaarheid van het beste concept uit de vorige workshop. Ook leer je om te gaan met barrières.

Waarom meedoen?

 • Circulair ondernemen biedt jou nieuwe business kansen.
 • Je bent voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en regelgeving.
 • Circo maakt door samenwerken binnen de keten mogelijk, wat voor een individueel bedrijf of ontwerper lastig of zelfs onmogelijk is.
 • Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en tools.
 • Je ontwikkelt plannen die op de korte en lange termijn realiseerbaar zijn.
 • Je vergroot je netwerk.
 • Je draagt als bedrijf bij aan de ontwikkeling van een circulaire economie.
 • Dit is een uniek project en een kans om deel uit te maken van een groep koplopers!

Lees ook wat andere bedrijven van de Circo Track voor de woning- en utiliteitsbouw vinden.

Kosten

De Circo Track workshops kosten € 500,- exclusief BTW per bedrijf (maximaal 2 personen per bedrijf). De workshops zijn inclusief lesmateriaal, lunch en een borrel. Er is plek voor maximaal 10 bedrijven. Normaal kosten de workshops € 2.000,-. Door subsidie van de Provincie Overijssel zijn de workshops voor een lagere prijs te volgen. Je hoeft hiervoor niets te doen.

Aanmelden

Vragen?

Heb je vragen over de Circo Tracks? Neem dan contact op met Rogier Eenkhoorn, 06 432 249 69 of rogier@kennispoortregiozwolle.nl.

Evenementen, Cases en Nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug