De wereld van morgen heeft voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Tijdens dit programma leer je om voor jezelf scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot een concreet nieuw verdienmodel voor jouw bedrijf. Op woensdag 11 september 2024 start de volgende editie van het Business Innovation Program Food van Horizon Flevoland.

Aanmelden

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agri & food sector die een kansrijk idee omzetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve mkb’ers die actief zijn in de agri & food sector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Wat ontvang je tijdens het programma? 

 • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen
 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers
 • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module
 • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM)
 • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen

Wat levert het jou op?

 • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel
 • Een scherpe focus op het verdelen van aandacht, tijd en geld in de opstartfase.
 • Kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel
 • Heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.
 • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agri & food sector.
 • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie

Wat we van jou verwachten?

 • We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende tien weken waarin programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
 • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het uitwerken van de bijbehorende opdrachten.

Praktische informatie

Het programma start op woensdag 11 september 2024 en eindigt op woensdag 20 november 2024. Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.

Aanmelden

Is het programma iets voor jou? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 juli 2024. Na aanmelding neemt Horizon Flevoland contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure en of je in aanmerking komt voor deelname. Bij inschrijving deelt Horizon Flevoland je gegevens met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

 • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.