Eind juli 2020 vinden de Olympische Spelen plaats in Tokyo. Voor de zakelijke markt valt er in de maand voorafgaand aan de Spelen al veel te winnen in Japan. Oost NL organiseert dan in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokyo, Foodvalley en Kennispoort Regio Zwolle een AgriFoodTech handelsmissie. De missie is een goede gelegenheid om jouw bedrijf of kennisinstelling te introduceren en jouw marktkansen in Japan te verkennen.

Kansen voor Nederland

De goede reputatie van de Nederlandse Agro Food-sector én de toenemende vraag naar innovatieve producten bieden kansen voor Nederlandse ondernemers. Het Europese handelsverdrag met Japan (EPA) verlaagt daarbij drempels voor Nederlandse exporteurs.

De landbouwsector in Japan staat voor grote uitdagingen, door een tekort aan arbeid, veel schakels in de keten, geografische omstandigheden en hoge voedselprijzen. Dit vraagt om slimme innovaties die bijdragen aan het zuinig en slim omgaan met grondstoffen en grond, voedselproductieprocessen verbeteren en die de voedselveilig- en zekerheid waarborgen. High Tech en ICT speelt hierbij een sleutelrol.

Er is veel behoefte aan hoogwaardige technologische oplossingen voor de AgriFood sector in Japan. Denk hierbij onder andere aan sensoren, drones, robots, big data, vision, LED verlichting, systeemontwerp & integratie, automatisering, data-analyse, ICT en foodtechnologie. Nederlandse bedrijven die op deze terreinen actief zijn kunnen dan ook rekenen op veel interesse van Japanse bedrijven. De missie brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand.

Waarom deelnemen?

  • Matchmaking: op basis van jouw wensenpakket wordt door een professionele partij matchmaking verzorgd aan potentiële zakenpartners in Japan.
  • Afwisselend programma: deelname aan netwerk- evenementen, bedrijfsbezoeken en het bezoeken van Olympische venues;
  • Lokaal netwerk: toegang tot het netwerk dat de Nederlandse ambassade heeft opgebouwd;
  • Kennismaking met de Japanse (zaken)cultuur en de (technologische) ontwikkelingen;
  • Leren van en netwerken met ervaringsdeskundigen van bedrijven, kennisinstellingen, overheid en experts die diepgeworteld zijn in Japan.

Voor wie

Ben jij een R&D-manager, CEO, CTO of business development manager van een bedrijf of kennisinstelling actief in de AgriFoodTech-sector? Heb je interesse in de Japanse markt of het aangaan van samenwerkingen met Japanse bedrijven of investeerders in de voedselindustrie? Dan is deze missie voor jou.

Interesse?

Deze missie staat open voor bedrijven uit heel Nederland. Deelname kost circa € 1.000,- per deelnemer excl. btw en reis- en verblijfkosten. Heb je interesse in deelname? Vul dan het korte aanmeldformulier in op de website van GO4EXPORT, www.go4export.nl/japan Heb je vragen over de missie? Neem dan contact op met Belqis Askaryar (belqis.askaryar@oostnl.nl), T:06 – 14 97 95 34.

logo's handelsmissie Japan

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug