Op donderdag 13 juni organiseerden Kennispoort Regio Zwolle en het Energiefonds Overijssel in samenwerking met PEC Zwolle United alweer het tweede Energy Café. Bezoekers konden zich laten informeren en inspireren over de toekomst van waterstof, tevens kregen zijn antwoord op de vraag of waterstof de onmisbare schakel is in de energietransitie.

Demonstratie waterstof
Over waterstof bestaan veel voordoordelen, zoals de opvatting dat het extreem gevaarlijk zou zijn. Fenna van de Watering van Ingenieursbureau Witteveen+Bos bestreed de vooroordelen door live te demonstreren hoe waterstof wordt opgewekt. Daarna legde zij uit wat de specifieke eigenschappen zijn en hoe je waterstof kunt toepassen. Ze informeerde bezoekers ook over de mogelijke rol van waterstof bij lokale initiatieven.

Pieter de Jong van Engie vulde aan door te informeren over de huidige grootschalige toepassingen en het initiatief van Engie om ‘groene’ waterstof te produceren en te gebruiken.

In gesprek met ondernemers
Dagvoorzitter Danny Pol interviewde diverse ondernemers over hun plannen en activiteiten rondom waterstof. Zo werd er gesproken over de Waterstofwijk in Hoogeveen en de maatschappij van weldadigheid, die waterstof in off -grid woningen gaan toepassen.

Wensink en Green Planet vertelden over mobiliteit op waterstof, nu en in de toekomst. Beide zien een grote potentie in het realiseren van de klimaatdoelen met waterstof en spraken over een toekomst van schone mobiliteit. Green planet in Pesse heeft inmiddels de eerste stappen gezet en eind 2019 is het mogelijk om daar waterstof te tanken.

Pitches
Zeven ondernemers hielden een Pitch en prikkelden bezoekers met vragen. Vervolgens werd tijdens de borrel nog lang na gesproken en zijn er nieuwe verbindingen gelegd. Organisator en initiatiefnemer Rogier Eenkhoorn van Kennispoort Regio Zwolle vertelt enthousiast: “Het was mooi om te zien hoe de regio ook op dit gebied groeit. Ik denk dat waterstof een grote rol gaat spelen in de energietransitie en zowel grote als kleine initiatieven zullen hierbij actief betrokken zijn.”

Meer informatie
Was je niet bij het event, maar ben je toch nieuwsgierig naar dit onderwerp? Heb je wellicht zelf een innovatief idee rondom waterstof en behoefte aan een sparringsessie met een adviseur? Neem dan contact met ons op via mail info@kennispoortregiozwolle.nl of tel. 038 -202 2020.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.