Circulair ondernemen biedt businesskansen. De winst van een product zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. Rondom de complete Product Life Cycle zijn er kansen om meer circulair te ondernemen. Om je te helpen inzichtelijk te maken welke kansen er zijn voor jouw bedrijf, starten we met de Circular Business Design Track (Circo-Tracks). Tijdens de CIRCO-Tracks zet je, met de hulp van experts, concrete stappen in de ontwikkeling van vernieuwde producten, diensten en businessmodellen, met als resultaat een implementatieplan waarmee je waardeverlies vermindert en dus je concurrentiekracht vergroot.

Nieuwe businesskansen
In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. Dan begint het pas. Rondom de Product Life Cycle kan op vele manieren waarde worden gecreëerd voor zowel je bedrijf, de gebruikers en de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van producten en materialen, verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen of het verduurzamen van je productieproces. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen en businesskansen voor je organisatie. Deze nieuwe vormen van waardeketens en modellen zijn onmisbaar. Het ontwerp is daarbij de motor om tot meer circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

CIRCO-tracks
Het oppakken van een circulaire business- en design-aanpak blijkt nog niet altijd even makkelijk te zijn. Waar begin je? Hoe kun je nieuwe kansen benutten en valkuilen vermijden? Deze vragen worden beantwoord tijdens de CIRCO-track. Deze track bestaat uit drie eendaagse workshops voor twee personen per deelnemende organisatie. Tijdens deze workshops maak je kennis met de principes van circulaire economie en onderzoek je samen met experts de kansen voor jouw organisatie. Je gaat aan de slag met een analyse over de waardeverlies in jouw productie. Per stap analyseer je hoe je dit verlies kan verminderen. Het resultaat is een implementatieplan voor jouw organisatie. Daarnaast verkrijg je toegang tot concreet bruikbare kennis en tools en sluit je aan bij een netwerk van professionals om opschaling te realiseren en inspiratie en kennis te (blijven) delen.

Praktische informatie
Er zijn drie CIRCO-track thema’s:
-Agri & food
-Infra, bouw & consument
-Machine, metaal & maakindustrie

Deze CIRCO tracks kosten normaal € 3.000,- maar zijn met subsidie van de Provincie Overijssel te volgen voor € 500,- per bedrijf.

Interesse?
Heb je interesse in deelname aan deze workshops? Neem dan contact met ons op via info@kennispoortregiozwolle.nl of (038) 202 20 20. Wij voorzien je daarna van verdere details, zoals de begindatum. Voor vragen over de CIRCO-tracks kan je ook altijd bij ons terecht.

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.