Een dynamisch wildwaarschuwingssysteem dat aanrijdingen met herten tot wel honderd procent verminderd. Dat is Prowild, voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen Traffic2000 uit Dedemsvaart, Technical Support uit Hardenberg, Afman uit Holten en Ingenieursbureau ILG uit Wigmond. Door het slim plaatsen van hekken, geavanceerde sensors en het gebruik van zelfontworpen software, weet het systeem dat er herten oversteken. Weggebruikers worden dan met speciale verkeersborden gewaarschuwd.

Het idee

De provincie Overijssel had eerder normale waarschuwingsborden langs de weg geplaatst, maar die werkten niet afdoende. Traffic2000 kreeg de vraag een oplossing te verzinnen.”Het voordeel van dit systeem is dat de borden alleen aangaan op het moment dat er daadwerkelijk iets aan de hand is”, aldus Gert Hamberg, Traffic2000

Prowild en samenwerking

Prowild is een resultaat van een samenwerking tussen verschillende partijen. Gert Hamberg legt uit: “We zijn dus bij vier partners bij elkaar gekomen omdat bij ieder een eigen discipline heel sterk aanwezig is. We hebben Arfman bijvoorbeeld die met hekwerken heel sterk is, daarmee hebben we mooie constructies gemaakt waarmee het wild ook goed geleid wordt naar de locaties waar we willen dat het wild naar geleid wordt.

Daarnaast hebben we natuurlijk het technische bedrijf die de hardware van het systeem zelf doorontwikkeld heeft en we hebben een ingenieursbureau die heel goed weet hoe een landschap ingericht moet worden om ook de reeën te krijgen waar we ze willen hebben.”

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.