Het bedrijf JWP Montagetechnieken uit Balkbrug produceert modulaire plantenbakken. De stalen plantenbakken bestaan uit segmenten en zijn in diverse formaten verkrijgbaar. Met de hulp van Kennispoort Regio Zwolle en samenwerkingspartner Arnold & Siedsma kreeg de onderneming meer duidelijkheid over patent voor de innovatie.

Zelf aan de slag

Het idee om een stalen modulaire plantenbak te maken ontstond toen Jan Willem Prins, eigenaar van JWP Montagetechnieken, door zijn eigen tuin wandelde. Jan Willem Prins: ‘Onze tuin moest aangelegd worden en ik wandelde met een hovenier door mijn tuin. Er zouden een paar betonnen plantenbakken komen, maar ik wilde liever staal.’ Jan Willem Prins besloot om de plantenbakken zelf te produceren.

Hij maakte niet alleen plantenbakken voor zijn tuin, maar ook voor zijn kantoor. Jan Willem Prins kreeg veel enthousiaste reacties van bezoekers aan zijn kantoorpand op de plantenbakken. Dit leverde uiteindelijk een dealership op. Daarna nam JWP Montagetechnieken de plantenbakken officieel in productie.

Bijzonder product


De stalen plantenbakken zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. De plantenbakken zijn licht van gewicht, gemakkelijk te transporteren en eenvoudig te monteren. De lengte, breedte en hoogte van de modulaire bloembak kan je zelf bepalen.

Sterke samenwerking

Om te onderzoeken of er patent op de uitvinding aan te vragen was, nam innovatieadviseur Ynte van der Meer contact op met Vincent Rijsdijk van Arnold & Siedsma. Hij bekeek de mogelijkheden en nam samen met Jan Willem Prins de verschillende scenario’s door. Het bleek dat er al veel op de markt was. Vincent Rijsdijk: ‘Dan is er het risico dat het octrooi relatief zwak is en een relatief zwak octrooi betekent dat je je concurrenten lastiger dwars kunt zitten of in ieder geval lastiger van de markt kunt houden. Dan is de afweging die de ondernemer moet maken: “Wil ik dat investeringsbedrag doen of ga ik op een andere manier, bijvoorbeeld door snel op de markt te zijn, mijn marktaandeel veroveren?’ De ondernemer kreeg duidelijkheid en kon hierdoor stappen zetten.

Van idee tot succesvol product

JWP Montagetechnieken bracht mede dankzij een dealership de modulaire plantenbakken succesvol op de markt. Heb je een innovatief idee of een innovatie op een bestaand product, proces of dienst? Wil je weten hoe je jouw idee of innovatie verder kunt brengen? Dan helpen wij je kosteloos verder met innoveren.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.