Nederland eet is een bestelsite voor eten. Een startup opgezet door vier Zwolse ondernemers.

Narayan de With, één van de ondernemers vertelt: “We zijn begonnen in Zwolle en rollen dat lokaal uit, met ondernemers samen. Dus wij proberen zo eerlijk en voordelig mogelijk voor ondernemers te zijn.”

De bestelsite biedt unieke voordelen voor de eindgebruiker, de consument. Narayan: “Voordeel is dat mensen bij ons extra porties en meer korting krijgen, en ze doen iets goeds voor hun eigen lokale economie.”

Twee van de oprichters werkten 5 jaar in China, waar ze met een soortgelijk concept in aanraking kwamen. Narayan: “Wij zag dat Nederland hier eigenlijk in zekere zin op achterliep. Er was één speler in de markt. Het is niet ons idee om de concurrentieslag aan te gaan of iets dergelijks, wij wilden juist iets unieks en anders in de markt zetten.”

De ondernemers klopten al snel aan bij Kennispoort Regio Zwolle. Narayan: “Kennispoort heeft veel voor ons betekend. Ze hebben ons niet alleen geholpen met het verkrijgen van het incubator fonds, maar eigenlijk ook met het hele traject ervoor.

Petra van den Hengel, innovatieadviseur van Kennispoort Regio Zwolle: “Als je financiering nodig hebt, moet je natuurlijk een heel goed plan hebben en hoe kom je daar? Daar hebben wij ze bij ondersteund.”

Narayan: “Dat deden ze met de voorbereiding, oefensessies, hier en daar bijschaven van ons product, onze dienst, ons concept.”

Petra: “Nu hebben zij fondsen toegewezen gekregen van het Regio Zwolle Incubator fonds.”

Narayan besluit: “De toekomst is geen geheim. We hebben grote ambities. Veel stippen op de horizon, maar we groeien ergens naartoe en daarbij heeft het Incubator fonds enorm geholpen. Het gaat om landelijke expansie. Met lokaal karakter willen we groeien richting meerdere steden en provincies, maar wel stad voor stad.”

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.