De Kleiser van By the Way uit Ruinen is een innovatieve methode om gevaarlijk bermen op hele efficiënte wijze en kostenbesparend te herstellen.

Rubberen kopfrees

Eigenaar en productontwikkelaar Harm Lotterman: “De Kleiser is in feite een trekkerband die we als rubberen kopfrees gebruiken. Met de Kleiser maken we materiaal van de berm los en verplaatsen dat naar de kant van de wegverharding. Dat dicht vervolgens de gaten die aan de kant van de weg zijn ontstaan.”

De Kleiser’s unieke eigenschappen

Alleen al in Nederland vallen jaarlijks zo’n 200 doden, bij 1400 ernstige bermongevallen. Door inzet van de Kleiser kopfrees kunnen die ongelukken worden voorkomen en levens gered. Lotterman vervolgt: “Uniek aan de Kleiser is dat hij veel sneller is dan de vroegere methode. Het scheelt een factor 5 en dat betekent dat:

  • Je veel efficiënter werkt en kosten bespaart
  • De prijs/kwaliteit verhouding beter is
  • De Kleiser een ton aan CO2 per dag bespaart.”

Samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle

Via gemeente De Wolden kwam By the Way in contact met Kennispoort Regio Zwolle, met de vraag hoe hij de Kleiser succesvoller in de markt kon zetten. Lotterman: “De samenwerking met Kennispoort heb ik als zeer prettig en constructief ervaren. Ze begrepen goed waar je mee kunt zitten als ondernemer”

Samen sparren

Ynte van de Meer, van Kennispoort Regio Zwolle begeleidde Harm in het proces. Hij vertelt: “Harm en ik zijn allebei techneuten dus daar vinden we elkaar. Dat is erg leuk. Wat ik ook erg leuk vind aan Harm is dat hij geïnteresseerd is in hoe techniek werkt, maar ook in hoe je het vervolgens verkoopt. Daar hebben we echt leuk over gestoeid. Daarnaast hebben we ook gebruik gemaakt van het netwerk van Kennispoort. Dus ik vond het heel prettig samenwerken met Harm.”

Zonnige toekomst

Volgens Harm gaat By the Way een zonnige toekomst tegemoet. Hij besluit: “Ik weet dat ik een fantastisch product heb. Maar ik weet ook dat het hebben van een goed product een noodzakelijke, maar geen voldoende voorwaarde is voor een succes. Ik heb dus een aantal hele goede klanten en de marge is fantastisch, dus dat moet gewoon tot een succes gebracht kunnen worden.”

Evenementen, cases en nieuws

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.