Wat een enerverende weken hebben we als Team Kennispoort achter de rug! Vol trots kijken we terug activiteiten en successen voor ondernemers die bij ons aanklopten. In Enschede organiseerde de Provincie Overijssel ‘Een keten van eten van morgen’, een symposium over het eten van de toekomst. Petra van den Hengel, Innovatieadviseur Agri & Food, verzorgde een workshop.

Trots op Polymer Science Park

Diezelfde dag bezocht staatssecretaris Stientje van Veldhoven onze zusterorganisatie Polymer Science Park. Een interessant werkbezoek met als thema circulair ondernemen met textiel, infra en kunststoffen. Een aantal Overijsselse bedrijven gaven hierover hun visitekaartje af met mooie pitches. De staatssecretaris was onder de indruk! Ook iets waar we best trots op mogen zijn.

Gucci op maat

Het CIBAP en het Top Centrum E-Commerce organiseerden onlangs de Businessmeeting “Future of Shopping” over de toekomst van het winkelen. Over design en retail Een zeer inspirerende bijeenkomst. Als we de sprekers mogen geloven, kunnen we in de toekomst ons Gucci tasje helemaal naar onze eigen wensen samenstellen en wordt het nog dezelfde dag geleverd. Ik kijk ernaar uit! Maar het ging ook over de innovatiekracht van onze eigen regio waarin er talloze mooie voorbeelden zijn van ondernemers in de e-commerce en startups die daar weer slimme dingen bedenken!

Een goed gesprek over ‘Platooning’

Een delegatie van Kennispoort en 150 andere gasten zaten aan tafel bij het Havendiner. Aan mijn tafel ontspon zich een goed gesprek over Platooning rijden. Zo noem je het als een aantal vrachtwagens digitaal met elkaar verbonden zijn en vlak achter elkaar aan rijden. Als de eerste remt, remmen de volgende auto’s vanzelf en zo houden ze afstand van elkaar. Het voordeel is dat er beter gebruik gemaakt wordt van de ruimte op de snelweg en er brandstof bespaard wordt. Een mooie techniek die momenteel nog in de testfase is, maar die grote gevolgen voor de verdienmodellen van het transport over de weg kan hebben.

Meedenken kost niets, levert wel wat op

Al snel vroeg men zich aan tafel af hoe zich dat zal ontwikkelen en wie hierover mee zou kunnen denken. Die laatste vraag werd uiteraard door mij beantwoord: vraag hiervoor een innovatieadviseur van Kennispoort! Wij denken graag mee over innovaties en nieuwe verdienmodellen. En dat kost de ondernemer alleen maar tijd, geen geld. Een goed gesprek, een deskundig advies en een aanscherping van de business case: wij leveren het! En dat betaalde zich vorige week ook uit. Maar liefst drie ondernemers kregen met onze hulp een bijdrage uit het Regio Zwolle Incubator fonds! Dat betekent dat zij weer een stap verder kunnen zetten. En daar doen we het voor.

Tevreden en trots kijk ik terug op deze eerste weken van februari. Dat belooft nog wat voor de rest van de maand en het jaar!

Netty Wakker

Heb je een vraag?

Bel ons op 038 202 2020 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.