Esmée Pater

Wat stond er de afgelopen periode zoal in de agenda van een ondernemer die actief is in de Regio Zwolle? Kijk een aantal dagen mee met Esmée Pater, eigenaresse van iCasting en Jobsome.

Dagboek van een ondernemer

Maandag Op bezoek bij Google! Samen met Joy en Kenneth van (startup-buren) Tradecast, zijn we op bezoek bij Google HQ in Amsterdam voor een Adwords meeting. Deze ochtend krijgen we een korte uitleg over een speciaal partnerprogramma voor bedrijven die gebruik maken van Google Adwords. Interessant en leerzaam! Daarna krijgen we nog een gave lunch aangeboden in de kantine van Google HQ, die ons érg goed smaakt. Van smoothies tot vegan wraps, en van healthy salades tot een uitgebreide desserttafel. Met volle buiken rijden we weer terug naar Zwolle.

 

Dinsdag Dinsdagavond zijn we met Jong Management (kring Zwolle) te gast bij de Wijndragers. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, produceren ze bij de Wijndragers geen wijn. De Wijndragers is een mosterd (en sauzen) fabrikant. Het Zwolse bedrijf (wat al sinds 1983 bestaat) is in 2016 overgenomen door Christian Lensen. Hij geeft ons enthousiast een rondleiding door de fabriek én achteraf krijgen we nog een heerlijke borrel aangeboden mét natuurlijk hapjes bereidt met producten van de Wijndragers. Bijzonder om eens een kijkje in de keuken te nemen van dit prachtige Zwolse bedrijf. (Op de foto, Jong Management leden: Kim Stegeman (BureauDoet), Ando Tuininga (Pure Africa Coffee), Bianca Boogerd (Tamek), Michelle Janssen (Laserkliniek Zwolle).

 

Woensdag Sinds enkele jaren jureer ik bij de Windesheim competitie ‘Beste studentenbedrijf van Windesheim” georganiseerd voor studenten uit de Wincubator. Samen met juryleden Martijn Verbeek (Flynth) en Martijn Kerkdijk (Benthem Gratama advocaten) beoordelen we 10 verschillende pitches van jonge studentondernemers. Het blijft onwijs inspirerend en leuk om dit elk jaar te doen.

 

Dagboek van een ondernemer

Donderdag: Glaskunstenaar Arjan Boeve van Brandglass, komt bij onze buren van Tradecast een glas-in-lood raam plaatsen. Dit raam heeft Arjan zelf ontworpen, gemaakt én geplaatst. Arjan maakte eerder al de stadskaart van Zwolle na voor een grote muur in Het Wijnhuis in Zwolle. Heel gaaf dus dat hij ook dit raam bij ons op kantoor heeft gemaakt.

 

Vrijdag: Vandaag een fotoshoot voor een interview in Zon Magazine, samen met Marijke Sterkenburg van de Gemeente Zwolle. De fotograaf is Peter Timmer. In het nieuwste ZON Magazine kun je alles lezen over startups in de Regio Zwolle, de partijen die zich op dit moment inzetten voor startups uit onze mooie regio én wat er volgens mij en Marijke nog beter kan.

 

Meer weten van en over ondernemers uit de regio? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We nemen graag contact met je op

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je terug