Nieuws overzicht

vacature

Vacature: Business controller

20-02-2017 13:03

Kennispoort helpt innovaties realiseren. Vanwege het vertrek van onze huidige business controller zijn wij op zoek naar een Business controller (32 - 36 uur)

Aanvraag innovatiekrediet Overijssel weer mogelijk

13-02-2017 10:54

Vanaf 15 februari 2017, 9.00 uur kunnen Overijsselse MKB-ondernemers weer een financieringsaanvraag indienen voor innovatieve projecten, zo meldt PPM Oost. Onder de naam Innovatiekrediet Overijssel (IKO) stelt provincie Overijssel via het Innovatiefonds Overijssel € 375.000 beschikbaar. De innovatie kan betrekking hebben op de vernieuwing van een product, dienst of productieproces. PPM Oost is fondsmanager.

Financiering

Superbuddy trekt financiering aan

08-02-2017 12:52

Participatiemaatschappij PPM Oost stapt in het snelgroeiende online bezorgplatform SuperBuddy. PPM Oost trekt hierbij samen op met Leapfunder, een Angel Investment platform voor bedrijfsfinanciering. Kennispoort heeft een bijdrage geleverd aan de samenwerking tussen PPM Oost en Superbuddy. Onder andere doordat ze Superbuddy tijdens het evenement Nieuw Geld in de Regio pitch mogelijkheden bood en kennis heeft kunnen maken met PPM OOST NV.

Financiering

Service Design-voucher

06-02-2017 09:45

Mkb-ondernemers uit de maakindustrie kunnen door middel van een Service design-voucher een kennisvraag laten beantwoorden door een kennisinstelling of een adviesbureau. Dit omdat niet alleen het aanbieden van een product maar ook het leveren van een innovatief dienstenaanbod steeds belangrijker wordt. Aanvragen zijn van 1 tot en met 15 maart 2017 in te dienen.

netwerken over verbindingen

Regio’s Amsterdam en Zwolle

18-01-2017 10:20

Op 15 januari speelde PEC Zwolle de wedstrijd tegen Ajax. Rondom de wedstrijd was er een ontmoeting met 20 vertegenwoordigers van de Amsterdam Economic Board en de Economic Board Regio Zwolle. Twee economisch krachtige regio’s met uiteenlopende en vergelijkbare speerpunten. De ontmoeting werd gebruikt om wederzijdse kansen te verkennen.

Crowdfundingsactie

Thinkfaststudio verbetert eigen game

29-12-2016 11:10

Het bouwen van een eigen game is een droom van velen. Het bedrijf Thinkfaststudio uit Zwolle, begeleid door Kennispoort Regio Zwolle, gaat het doen. De drie ondernemende studenten van Thinkfaststudio willen een kwalitatief goede en uitdagende console game beschikbaar maken. Het enige dat nog ontbreekt is de financiering en daarom hebben ze een crowdfundingsactie op touw gezet om deze droom waar te kunnen maken.

Namens Kennispoort

Fijne feestdagen

20-12-2016 13:01

Kennispoort kijkt alvast terug op een enerverend jaar waarin we veel ondernemers hebben mogen helpen. We lanceerden e-commerce als label en hielpen ondernemers na te denken over financieringsmogelijkheden met de InnovationTrack. Daarnaast blikken we met veel plezier terug op evenementen als het XIC, de Dag van het geld en de innovatielunch.

Internationalisering

Doorontwikkeling Trade Office

19-12-2016 14:32

Na een succesvolle implementatie in 2016, wordt het internationaliseringsprogramma van Kennispoort Regio Zwolle (Trade Office) in 2017 verder ontwikkeld. Vele ondernemers zijn het afgelopen jaar met internationaliseringsvraagstukken geholpen door Trade Office met het zetten van stappen in het buitenland. In 2017 wordt de lat nog hoger gelegd om effectiever en efficiënter te kunnen opereren. Eén van de veranderingen is dat Edwin ter Burg vanaf 1 januari 2017 de rol van projectleider op zich zal nemen. Hij wordt daarmee het aanspreekpunt voor ondernemers.

Janneke over InnovationTrack

"Mijn intrinsieke motivatie is alleen maar versterkt"

19-12-2016 11:20

Het aantrekken van financiering is niet eenvoudig en daarom vond in 2016 de InnovationTrack plaats. In twaalf weken tijd kregen ondernemers in vier bijeenkomsten uitleg over hoe je financiering voor je onderneming kunt aantrekken. Een van de deelnemers was Janneke Donders, eigenaar van Boer aan tafel. Wij spraken met haar over haar ervaringen met de InnovationTrack.