Nieuws overzicht

Startup

Eerste borrel Startup Regio Zwolle

21-03-2017 16:01

Sinds de lancering van Startup Regio Zwolle eind vorig jaar, vond op woensdag 15 maart de eerste startupborrel van het platform plaats bij partner Green PAC iLab. De borrel was de eerste in een reeks borrels voor startups uit de regio die het platform de komende periode organiseert. Met de borrels wil Startup Regio Zwolle bijdragen aan de versterking en stimulering van het regionale startupklimaat.

Financiering

Subsidie voor de circulaire economie

14-03-2017 09:18

Een circulaire economie biedt veel kansen voor ondernemers; materialen worden er hergebruikt en grondstoffen behouden hun waarde. Vanaf volgende maand, 15 april 2017, is er subsidie aan te vragen voor grote R&D-samenwerkingsprojecten met betrekking tot de circulaire economie. De subsidie is voor activiteiten gericht op koolstofarme economie die een thema hebben dat aansluit op een circulaire economie. Deze subsidie stimuleert ondernemers tot innovaties die leiden tot minder of hergebruik van producten en materialen en het verminderen van afvalstoffen.

Innovatie

MKB Innovatie top 100

09-03-2017 09:00

Innovatieve ondernemers met groei-ambitie kunnen zich weer inschrijven voor de MKB innovatie top 100. Dit is de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Het winnen van de top 100 biedt toegang tot nieuwe netwerken, contacten en de winnaar krijgt volop media-aandacht. Inschrijven voor de MKB Innovatie top 100 is mogelijk tot 15 april 2017.

Lokaal en regionaal

Ondernemersnetwerk verbindt initiatieven

06-03-2017 16:17

Donderdag 2 maart bezochten 80 betrokkenen de bijeenkomst voor bestuursleden van ondernemerskringen uit de Regio Zwolle. De bijeenkomst werd georganiseerd in de businessclub van het MAC3PARK stadion door Kennispoort Regio Zwolle, VNO NCW Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, provincie Overijssel en Regio Zwolle met als doel de brug te versterken tussen ondernemerskringen en regionale kransrijke ontwikkelingen.

E-commerce

Topcentrum e-commerce groeit explosief

06-03-2017 12:05

Het e-commerce cluster regio Zwolle is in een half jaar tijd explosief gegroeid van 18 naar 28 e-commerce bedrijven. Van het netwerk maken nu onder andere Wehkamp, CameraNu en Travelbags uit. Het topcentrum heeft om deze groei mogelijk te maken de afgelopen periode haar activiteiten geïntensiveerd. Langetermijn-doelstelling is om meer en beter opgeleid talent vanuit het onderwijs in te laten stromen bij e-commerce bedrijven. Op dit moment zijn er bij de aangesloten bedrijven zo’n 150 openstaande vacatures.

Financiering

Nieuwe kansen voor proeftuinen

06-03-2017 10:45

Kennispoort Regio Zwolle is de afgelopen jaren succesvol betrokken bij clusteractiviteiten uit de regio zoals circulaire economie, plastics get smart en de proeftuin recycling. Hierbij speelt de samenwerking tussen overheid, onderwijs, ondernemer en onderzoek een belangrijke rol. EFRO heeft binnenkort een hierbij aansluitende nieuwe openstelling, namelijk die van de proeftuinen 3.4. Deze subsidie is aan te vragen ten behoeve van activiteiten gericht op experimentele ontwikkelingen in een proeftuin, de exploitatie van deze proeftuin of het upgraden van deze proeftuin. Aanvragen zijn vanaf 1 maart 2017 tot 28 februari 2018 in te dienen en gaan volgens het first-come, first-served principe.

Innovatie

Zwolse start-up finalist internationale composietenbeurs

01-03-2017 14:05

Een prothese die precies past bij een individuele patiënt. Of snel en goedkoop een aantal prototypes maken van een onderdeel van een windturbine om te testen welke het efficiëntst is. Dat zijn slechts twee voorbeelden van de vele mogelijkheden die het 3D-printen van op maat gemaakte, vezelversterkte composietproducten biedt. Fiberneering Technology Development is een Zwolse start-up die dit unieke proces heeft ontwikkeld. Het bedrijf presenteert deze gepatenteerde technologie als enige Nederlandse start-up op de internationale JEC Composietenbeurs die plaatsvindt in Parijs op 14-16 maart.

vacature

Vacature: Business controller

20-02-2017 13:03

Kennispoort helpt innovaties realiseren. Vanwege het vertrek van onze huidige business controller zijn wij op zoek naar een Business controller (32 - 36 uur)

Financiering

Aanvraag innovatiekrediet Overijssel weer mogelijk

13-02-2017 10:54

Vanaf 15 februari 2017, 9.00 uur kunnen Overijsselse MKB-ondernemers weer een financieringsaanvraag indienen voor innovatieve projecten, zo meldt PPM Oost. Onder de naam Innovatiekrediet Overijssel (IKO) stelt provincie Overijssel via het Innovatiefonds Overijssel € 375.000 beschikbaar. De innovatie kan betrekking hebben op de vernieuwing van een product, dienst of productieproces. PPM Oost is fondsmanager.