Nieuws overzicht

Extra impuls e-commerce regio Zwolle

23-05-2017 09:30

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum e-commerce. Dit is een samenwerkings-verband tussen 28 bedrijven*, onderwijsinstellingen en overheden. De bijdrage van het ministerie wordt gebruikt om gezamenlijk zoveel mogelijk mensen blijvend te scholen voor banen in de e-commerce. Voor studenten en werknemers op mbo- en hbo niveau. Daarmee wordt tevens inhoud gegeven aan een leven lang ontwikkelen.

Westerveld stimuleert samenwerking

16-05-2017 09:08

Ondernemerskoepel Westerveld (Havelte, Diever, Uffelte, Dwingeloo, Vledder e.o.) en Kennispoort Regio Zwolle ondertekenden maandag 15 mei een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee kunnen ondernemers aangesloten bij de verschillende ondernemerskringen binnen de gemeente Westerveld snel en makkelijk terecht bij de juiste deskundigen op het gebied van innovatie en wordt het innovatienetwerk in de regio versterkt.

4,2 miljoen beschikbaar

Geld voor experimentele ontwikkeling

12-05-2017 11:47

Twee of meer samenwerkende MKB-ondernemingen kunnen vanaf 3 juli een subsidieaanvraag indienen voor R&D samenwerkingsprojecten. Met deze subsidie is het mogelijk om experimentele ontwikkeling uit te kunnen voeren of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling.

Ondernemersadviseur Willemien

Keuzes maken

18-04-2017 09:46

Succesvol ondernemen betekent keuzes maken. Dagelijks. Zo stel je jezelf als ondernemer regelmatig vragen als “Wat is belangrijk, wat heeft prioriteit?” en “Hoe bereik ik mijn doel binnen mijn eigen organisatie of de gewenste groei in een bepaald marktsegment?”. Het zijn vragen waar je misschien niet altijd direct een antwoord op hebt en er meerdere scenario’s mogelijk zijn. Weet dan dat het mogelijk is om te sparren met ondernemersadviseur Willemien van Putten.

Startups

"Startup Regio Zwolle goes Amsterdam"

10-04-2017 10:37

Afgelopen woensdag ging een delegatie bestaande uit startups, ondernemers, bestuurders, investeerders en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen richting Amsterdam om inspiratie op te doen voor het startup ecosysteem van de Regio Zwolle. Aan het einde van de dag tekende de delegatie om samen te bekijken hoe ze startups in de regio Zwolle kunnen versterken. Het ontwikkelen van een sterk startup ecosysteem is hier een belangrijk onderdeel van.

ontwikkeling

Subsidie voor je innovatie

06-04-2017 14:54

Wil je als MKB-ondernemer innoveren in Overijssel een haalbaarheidsonderzoek doen of bijvoorbeeld een innovatie-adviesproject uitvoeren? Er zijn nieuwe middelen beschikbaar om op laagdrempelige wijze een groot deel van je kosten gesubsidieerd te krijgen. Dit in de vorm van een innovatievoucher of MIT-regeling. Deze twee innovatie-instrumenten zijn vanaf 11 april 9.00 uur beschikbaar voor MKB’ers die willen innoveren in Overijssel. Met deze subsidie stimuleert de provincie vanuit het programma ‘#in Overijssel innoveert’ de Overijsselse ondernemer om ideeën om te zetten in acties. De regelingen werken volgens het first-come, first-serve principe.

Innoveren is anders doen

04-04-2017 14:39

Polymer Science Park en Een Leven Lang Leren Academie (ELLLA) dragen graag bij aan ondernemingen die verschil willen maken. Daarom hebben ze de leergang ‘Innoveren is anders doen’ ontwikkeld. In deze leergang krijg je als deelnemer nieuwe inzichten aangereikt, leer je van inspirerende ondernemers en krijg je concrete handreikingen voor vraagstukken waar jij in je organisatie nu mee worstelt.

MIT loketwijzer

04-04-2017 10:45

Ondernemers die een MIT aanvraag willen doen kunnen sinds kort terecht bij de Loketwijzer MIT-regeling 2017. Op www.rvo.nl/loketwijzer-mit kunnen ze zien bij welk loket een aanvraag voor de MIT in te dienen is.

Nieuw cluster

Kunststoffen en sensoren

04-04-2017 10:17

Op 22 maart vond tijdens Plastics get Smart de aftrap van het nieuwe cluster Kunststoffen en Sensoren plaats. Ondernemers met een idee met betrekking tot de Smart Industry kunnen binnen dit cluster terecht om samen met onder andere zusterorganisatie Polymer Science Park en kennisinstellingen nieuwe plannen te ontwikkelen.