Innovatievouchers - Gelderland

Ondersteuning aan sector of technologie
Om een toekomstbestendige en internationaal concurrerende Gelderse economie te realiseren, stelt de provincie Gelderland innovatievouchers beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. De vouchers mogen worden ingezet om kennis in te kopen voor bijvoorbeeld het verbeteren of realiseren van een product of proces. Innovatieve bedrijven in de food-, health-, EMT- en maaksector kunnen een aanvraag doen.

In opdracht van de provincie Gelderland worden de vouchers uitgekeerd door de Valleybureau's Food Valley, Health Valley, GreenTechAlliances (EMT) en door de Regionale Centra voor Technologie (maakindustrie). 

Dienstverlening
De innovatievouchers zijn bedoeld voor Gelderse bedrijven met een innovatief idee of concept. Ze dienen een concrete onderzoeksvraag te hebben, waartoe de eigen kennis en faciliteiten ontoereikend zijn. De vouchers mogen worden ingezet om kennis in te kopen bij een kennisleverancier.

Financiële afbakening
Een voucher vergoedt maximaal 50% van de onderzoekskosten voor product-/procesverbetering of -realisatie tot een maximum bedrag van 10.000 euro per voucher. Er wordt één voucher per bedrijf per kalenderjaar toegekend.

Bij interesse in de vouchers kunt u terecht bij de valleybureau's en de regionale centra voor technologie. Onze innovatie-adviseurs kunnen tevens op basis van uw plannen met u het juiste pad uitzetten.