Innovatie Projecten

AW Wascontainer

AW Materieel

Wanneer de Nederlandse markt verzadigd is, kan een stap naar het buitenland een logische maar ingewikkelde zijn. Innovatieadviseur Sander Polman van Kennispoort Regio Zwolle heeft de eigenaren van AW Materieel begeleid bij het maken van een aantal strategische keuzes. Voor het beantwoorden van dit internationaliseringsvraagstuk is Trade Office ingeschakeld. AW Materieel heeft inmiddels verschillende machines in het buitenland rijden; in Stockholm en Trondheim. Dit zullen er waarschijnlijk snel meer worden.

Prowild

Traffic2000

Daar waar veel herten oversteken zijn regelmatig verkeersborden met de waarschuwing voor overstekend wild te vinden. Komt u deze echter vaker tegen zonder ook maar één ree te zien, dan is de kans groter dat u de volgende keer weer sneller rijdt. Traffic2000 zorgt ervoor dat een automobilist alleen gewaarschuwd wordt op het moment dat er ook daadwerkelijk iets aan de hand is. Dat doen ze in de vorm van een elektronisch wildwaarschuwingssysteem.

Kunststof Lab kasten

Voor ziekenhuizen en laboratoria

Steendam is leverancier van essentiële sanitaire producten voor de inrichting van laboratoria en andere (industriële) werkruimten en fungeert als schakel tussen afnemers en producenten. Op verzoek van een klant werd een labkast van kunststof ontwikkeld. Het Polymer Science Park heeft dit innovatieproject begeleid.

Checkbuster

360 graden blik op kwaliteit

Checkbuster gelooft in een 360 graden blik op kwaliteit. Door iedereen te meten. En met een heldere beoordeling en eindscore. Niet met tijdrovende, kostbare ict-pakketten. Maar met software, geschikt voor ieder device en op elk moment te gebruiken. Voor elke organisatie. Voor elke vraag. Zodat iets áltijd beter wordt. Voor iedereen.

Heftruckcentrum Post BV

Naar een multifunctionele heftruck

Productontwikkeling met hulp van studenten

Heftruckcentrum Post is gespecialiseerd in het verkopen, verhuren en onderhouden van nieuwe en gebruikte heftrucks. Klanten vinden bij Post oplossingen voor hun problemen en krijgen een product dat tot in detail past bij hun werk.

Slimme chip redt mensenlevens

'Plastic schijfje' communiceert met smartphone

Marcel de Vlieger gaat graag regelmatig een stuk hardlopen bij zijn woonplaats Emmeloord. Tijdens die rondjes door het polderlandschap bedacht hij een veiligheidschip die aan de veters van zijn schoenen bevestigd kan worden.

kanovaren

Kanoslalom op unieke baan in Hardenberg

Natuursportcentrum biedt duurzame voorzieningen voor buitensporten

Het Natuursportcentrum wil op een duurzame verantwoorde wijze de buitensporters in Hardenberg faciliteren, door het verhuren van materiaal, het bieden van een betaalbare overnachtingen, het geven van trainingen en cursussen en het organiseren van evenementen. De buitensporters zijn kanoërs, (lange afstand)wandelaars en fietsers.

Miljoenen microbellen maken betere diagnose mogelijk

Tide Microfluidics weet de belletjes te beheersen

Producenten van echografische contrastmiddelen zijn al meer dan een decennium op zoek naar een methode om de grootte van de bellen te beheersen. Met de technologie van Tide kunnen 20 keer scherpere beelden worden gemaakt met echografie.