Groeikapitaal

Kennispoort heeft de juiste ingang bij de organisaties die beschikken over verschillende fondsen die gericht zijn op expansie van de innovatie. 

Energiefonds Overijssel:
Ondernemingen die zich richten op energiebesparing of de productie van nieuwe energie kunnen bij het fonds terecht. Ook bedrijven die zich specifiek richten op technologische innovatie vormen hier een onderdeel van. Financieringen vanuit het fonds zijn afhankelijk van de financieringsbehoefte en kunnen bestaan uit een participatie, lening of garantie. 

PPM Oost:
Investeert in kansrijke bedrijven die zich profileren als voorloper of trekker van de regionale economie. PPM Oost investeert met name in bedrijven binnen de sectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Energie- en Milieutechnologie.

Participatiefonds

Het MKB in de Overijsselse topsectoren kan gebruik maken van het participatiefonds afkomstig van het Innovatiefonds Overijssel. Het fonds heeft als doel om de regionale economie en werkgelegenheid in de provincie verder te stimuleren.

Tot voor kort konden er alleen leningen verschaft worden en geen eigen vermogen, wat via het participatiefonds wel mogelijk is.

Sinds 1 februari 2016 is het voor Overijsselse MKB ondernemers mogelijk om een financieringsaanvraag in te dienen voor innovatieve projecten. Daarbij gaat het om de volgende sectoren:

  • High tech systemen en materialen
  • Life science & health
  • Chemie en kunststoffen
  • Nieuwe energie

Regionale topsectoren

  • Agro & Food
  • Toerisme
  • Bouw

Kijk op de website voor het doen van een aanvraag of meer informatie op de website van  PPM Oost. Uiteraard kunt u ook bij de adviseurs van Kennispoort terecht voor hulp bij innovatie. Neem gerust contact op via innovatie@kennispoortregiozwolle.nl.

Wadinko
Deze participatiemaatschappij stimuleert gezonde bestaande én nieuwe bedrijvigheid in 28 participaties in Overijssel, Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. De bedrijven waar Wadinko bij voorkeur in participeert, behoren tot de maakindustrie en de zakelijke dienstverlening.